Skip to main content

Zondag 3 juni: Ossebraadfestijn

Op zondag is er uiteraard weer de hele dag van alles te beleven in het centrum van Ottersum. Een greep uit het aanbod:

Beiers ontbijt

Zondagochtend is er om 11.00 uur een Beiers ontbijt op het Raadhuisplein. Om hier aan deel te nemen kun je vanaf 4 mei ontbijtkaarten kopen bij CafΓ© De Pub in Ottersum. Deze kaarten kosten 7,50 euro per stuk en geven recht op een heerlijk ontbijt met een lekker kopje koffie en heerlijke verse broodjes en nog veel meer. En om echt in Beierse stijl van dit ontbijt te genieten, kom je natuurlijk in Beierse kleding!

Beierse Spelen:

Na een goed ontbijt kunnen de Beierse Spelen starten. Deze Spelen vinden dit jaar plaats op diverse plekken aan de St. Janstraat. Als je met een team wilt meedoen aan dit spektakel dan kun je je hier inschrijven. Als je niet mee wilt doen, dan is het in ieder geval zeker de moeite waard om bij de activiteiten te komen kijken. De prijsuitreiking is aan het einde van de middag op het Raadhuisplein.

Culinair, os aan het spit en ambachten

Waar het uiteindelijk allemaal om draait: de β€˜os aan het spit!’ Kom naar het centrum van Ottersum en proef een overheerlijk broodje os. Daarnaast zijn er diverse culinaire hapjes en drankjes te verkrijgen. Ook zijn er diverse ambachten te zien. Ook kun je kijken naar een optreden over de geschiedenis van het Ossebraadfeest en kun je genieten van muziek op straat. Er is werkelijk vanalles te beleven.

Kunst in de kerk

In de kerk zijn er weer vele werken van diverse kunstenaars te bezichtigen. Van beeldhouwers tot fotografen en van schilders tot keramisch activisten.

Kinderplein

Dit jaar is het kinderplein nog groter dan de andere jaren. Kom knuffelen met de dieren in de kinderboerderij, maak je eigen straattekening op de straat, spring op het luchtkussen, kijk naar de poppenkast, laat je schminken, en nog veel meer…

Muzikale afsluiting

Vanaf 16.00 uur start de feestband Woenderbaar op het buitenpodium op het Raadhuisplein. Deze band weet wel hoe je een feestje moet maken. Ook al is het in de openlucht, het dak gaat er van af!