Skip to main content

Programma carnaval 2024

Prinsenbal, Zaterdag 27 januari, Bij Koos en ‘t Swaantje

Vanavond is het zo ver! De 64e prins van De Maskotters komt uit het bekende bierglas. Om 19.30 uur is iedereen van harte welkom Bij Koos voor de Prinsenbal pre-party.

Om 20.30 uur vertrekken we naar ’t Swaantje en gaat het prinsenbal echt beginnen. Zorg dat je op tijd aanwezig bent om bij het uitkomen van onze prins te zijn. Kom mooi verkleed en geef je als groep, paar of individu op bij onze jury. Aanmelden kan gewoon in de zaal tot uiterlijk 22.00 uur. Er zijn leuke prijzen te winnen! De muziek wordt deze avond verzorgd door DJ Hans en de Maskotters Hofkapel.

 

11-daagse voortuinenoptocht, Zaterdag 3 februari t/m As-woensdag, Ottersumse straten

Versier je huis, straat of buurt. Of zet een mooie creatie in je voortuin. Met zijn allen toveren we Ottersum 11 dagen lang om in een prachtig, feestelijk, versierd, verlicht carnavalsdorp. Dinsdag 13 februari maken we de prijswinnaars bekend.

 

Receptie, Zaterdag 3 februari, ‘t Swaantje 

Iedereen is vanaf 20.11 uur van harte welkom om onze Prins én de Jeugdprins van De Niersotters te feliciteren. Na het officiële deel barst het feest los. Uiteraard verwelkomen we ook iedereen in ’t Swaantje.

 

Bouwersbal, Vrijdag 9 februari, Bij Koos 

De laatste verf is nog aan het drogen op de wagens, de pakken hangen klaar en de muziekinstallaties staan klaar. De Carnaval kan gaan beginnen! Vanavond is iedereen -wagenbouwers en niet-wagenbouwers- welkom Bij Koos voor het Bouwersbal. Vanaf 20.30 uur zorgt DJ Joost voor een onvergetelijke start van de Carnaval 2024! Zorg dat je er bij bent.

 

Mè.rtzitting, Zaterdag 10 februari, De Mè.rt en De Zandpoort 

Vandaag zijn we te vinden op de Mertzitting in Gennep. Zowel op De Mért als op het podium bij De Zandpoort treden fantastische artiesten op en natuurlijk staat ook de Prins van De Maskotters op het podium. Samen maken we er weer een onvergetelijk feestje van.

 

Gennepse optocht en De Kroon, Zondag 11 februari, Gennepse straten en De Kroon 

Vandaag trekken we met onze Prinsenwagen en natuurlijk (bijna) alle Ottersumse Carnavalsgroepen mee in de optocht in Gennep. Na de optocht vieren De Maskotters een mooi feestje bij De Kroon in Gennep. Zien we jullie daar ook?

 

Kinderoptocht & Optocht, Maandag 12 februari, Ottersumse straten & pleinen en ‘t Swaantje 

Vandaag is ‘de dag van Ottersum’. Om 14.00 uur start de grote optocht door de straten van Ottersum. Voorop gaat de kinderoptocht, waarbij alle kinderen welkom zijn om mee te doen. Iedereen met een versierde fiets, step, skelter etc. is van harte welkom. De Optocht start op de Goorseweg (ter hoogte van De Brink). Via Lambertusstraat, St. Janstraat, Koninginnestraat,Bredeweg, Steffenberg en de Goorseweg naar ’t Swaantje. Let op: ook de Kinderoptocht loopt dit jaar de gehele route.

Opgeven voor de optocht kan vanaf 20 januari bij Bert Janssen diervoeders. Aaldonksestraat 3, 6595 NB Ottersum

Vanaf 15.00 uur start de Carnavalsmiddag in ’t Swaantje. Alle Carnavalsvierders, jong, oud, kinderen, ouders zijn hier welkom.

Aan het begin van de avond vindt in ’t Swaantje de prijsuitreiking plaats. Daarna gaat het feest volop verder met DJ Hans en een optreden van Stuuterbal! Het dak gaat er af! Carnaval 4 je met De Maskotters!

 

Voortuinenoptocht, Dinsdag 13 februari, Ottersumse straten & pleinen 

Op carnavalsdinsdag trekt de gezellige voortuinenoptocht door de prachtig versierde Ottersumse straten. Tijdens diverse stops in straten en pleinen maken we er met zijn allen een spetterend straatcarnaval van. Spreek af met die leuke buren, zet de speakers buiten en loop de polonaise door je voortuin. En als special-act maakt Nachtvlinders het feestje nog mooier. Aan het einde van de optocht belanden we in ’t Swaantje om de prijzen uit te reiken voor de mooist versierde straat en huizen. Iedereen is van harte welkom!
Loop je de hele optocht mee, mis jij geen enkele stop? Dan is de stempelkaart voor drankjes en hapjes voor jou een must! Die koop je vanaf 27 januari.

 

Afsluiting, Dinsdag 13 februari, ‘t Swaantje

Nog één keer de prins op tafel, nog één keer Ootersom mien durpke, nog één laatste biertje. Met DJ Hans en Steirisch Stark vieren we de laatste uurtjes van Carnaval 2024 in ‘t Swaantje.