Prins Mike bestormt Maskottersrijk

Prins Mike d'n Urste

OTTERSUM – Op uitbundige wijze is het prinsloze tijdperk in het Ottersumse Maskottersrijk doorbroken. Prins Mike d’n Urste (Mike Lamers) is zaterdag gepresenteerd als de 56e prins der Maskotters.

Dat gebeurde zaterdagavond in een uit zijn voegen barstende feesttempel van ’t Swaantje in Ottersum. Het geduld van de vele honderden aanwezigen werd op de proef gesteld, maar toen de 26-jarige Prins Mike I net na half elf uit het bekende bierglas tevoorschijn kwam, was het onthaal grandioos. Samen met zijn prinses Floor (Könings) gaf de kersverse heerser op opzwepende wijze de maat aan. Prins Mike benoemde raadsleden (ex-prins) Luc Heldens en Piet Haasen tot zijn adjudanten.

Prins Mike is de zoon van Pierre Lamers en Dorita Giesbers. In het dagelijkse leven is Mike techisch en elektrotechnisch engineer bij NAF-VSM in Nijmegen. In de Ottersumse carnavalscene heeft de Prins een aantal jaren geschitterd in de Uit de kast, een vriendengroep die vaste deelnemer aan de Ottersumse zittingsavonden is. Carnaval viert Mike doorgaans met CV De Nierskneuters, maar dit jaar dus even niet. Ook is de Maskottersprins commissielid bij jeugdcarnavalsvereniging De Niersotters. Buiten de carnavalstijd is Mike bij KinderVakantieWerk Ottersum commissielid Jeugdvierdaagse. Sportief is de Maskottersprins actief voor het tweede elftal van voetbalvereniging Achates.

Prins Mike d’n Urste houdt zaterdagavond (22 februari) vanaf 20.11 uur receptie in zaal De Pub in Ottersum. Ook laat Niersottersprins Teun zich daar feliciteren.

Lees de proclamatie (.pdf) van Prins Mike d'n Urste.