Jubileumprins Bart d'n Urste bij de Maskotters
Prins Bart d'n Urste belooft een Machtig Mojje carnaval

Prins Bart Maas d'n Urste

OTTERSUM – Prins Bart d'n Urste zwaait tijdens het komende jubileumjaar de scepter over het Maskottersrijk. In een, met fraai verklede carnavallisten, uit de voegen barstende feesttempel 't Swaantje sprong hij zaterdagavond tijdens het 55e prinsenbal onder de klanken van zijn eigen hofkapel uit het befaamde bierglas. Getuigen waren onder andere collega Prinsen Arno d'n Urste van de Waldkrekels, Prins Mark d'n Urste van 't Bombakkes, Prins Remi d'n Urste van de Diepenkikkers en Prins Jerral van de Niersotters. De prins benoemde ex-prinsen Jeroen Liebrand, Roel Smits en Erik Derks tot zijn adjudanten.

Prins Bart d'n Urste is 20 jaar en zoon van de helaas te vroeg overleden ex-Maskotter Lambert Maas en van Marianne Maas-Koenen. Zijn vriendin is de Ottersumse Janneke Steinmann.

In het dagelijks leven volgt Prins Bart een opleiding als technicus landbouwmechanisatie en runt hij thuis de boerderij. Daarnaast werkt hij in het seizoen bij Loonbedrijf Groesbeek. In zijn vrije tijd is hij muzikant in hart en nieren bij de Hofkapel der Maskotters en Harmonie St. Caecilia. Om in conditie te blijven zwemt Bart bij zwemvereniging Vivalo. Bij zijn vriendenclub Nooit Tuus is hij een van de drijvende krachten.

Prins Bart d'n Urste start vanaf het prinsenbal met een drukke carnavalsperiode. Zondag begint hij met het bezoeken van de receptie van de prinsen in Heijen en Middelaar. Prins Bart laat zich zaterdagavond 2 februari vanaf 11 over half 8 feliciteren tijdens de receptie in zaal De Pub in Ottersum.

De spreuk waar Prins Bart de carnaval mee doorgaat:

Maskotters machtig moj,
Ik verzeeker óllie dat ik daor éécht vör goj!