Voorbereiding 44ste Ossebraadfeest in volle gang

Door: Gerie van der Land-Zijderveld

Het wordt weer een Bijzonder Weekend, op 1, 2 en 3 juni a.s.

En het wordt weer een Ge-wél-dige zondag!

Er valt op zondag 3 juni veel te genieten. Nóg meer dan vorig jaar.

Vanwege het enorme succes van vorig jaar neemt onze kerk, midden in het hart van Ottersum, op zondag weer een prominente plaats in. De kerk biedt onderdak aan tal van kunstenaars en muzikale talenten. De organisatie is er trots op dat ook beeldend kunstenaar Theodoor Peters uit Pfalzdorf, geboren en getogen in Ven Zelderheide, van de partij is!

Dankzij de bereidwillige medewerking van het kerkbestuur kunnen weer vele kunstenaars uit de regio en uit het hele land hun werk laten zien en kunnen weer veel mensen daarvan genieten. Anita Lintzen heeft er nu al de handen aan vol, maar ze doet het graag!

Gedurende de expositie zullen er muzikale optredens zijn, die passen binnen de sfeer van de zondag en de kerk. De verwachtingen over 'Kunst in de Kerk' en Kunst Kijken bij Geert Vullings, bij de Raadzaal van de Huisartsenpraktijk en bij Logement De Reiziger zijn weer hooggespannen. Van harte hopen we dat ook veel mensen uit onze parochie komen kijken en elkaar ontmoeten.

De culinaire proeverij van Mieke Heldens en haar team was vorig jaar een groot succes. Dit jaar is de opzet nóg grootser. Fred Smits, die zijn wortels heeft liggen in Ottersum, en succesvol aan het werk is als chef kok in Hotel Restaurant De Paris in Heerlen, is er ook! En ook alle Ottersumse bedrijven die iets van doen hebben met 'eten' pakken breed uit. Hmm. Het wordt een heerlijk pruvenement. Een culinaire beleving met producten van eigen Ottersumse bodem die je niet mag missen.

Natuurlijk hebben de Maskotters ook weer mensen weten te strikken die oude ambachten uitoefenen. Zo leuk om te zien: Er is een smid, een mandenvlechter en een pottenbakker die werkt met een draaischijf.

En dan de brocantemarkt. Lekker snuffelen in de stand met curiosa. Kopen en verzamelen. Ook dat is weer een feest! De opbrengst van die markt gaat weer naar een nader te bepalen goed doel. Mede dankzij 'Via Canella' uit Cuijck en 'Ouderwets Goed' uit Middelaar, de dames Annette Janssen, Marianne Verbruggen en Carla Boon, een leuke happening die u niet mag missen.

Over happening gesproken. Er is ook weer een daverende modeshow die wordt verzorgd door Pamela van de Broek van Zusje Vrouwenkleding uit Gennep en door Stoer & Style uit Gennep. Er is dit jaar ook een hoedenshow van een hoedenmaakster uit Kamperland. Met een leuke (zonnebril) van Van Wely Optiek uit Gennep zullen alle mannequins er nog spectaculairder uitzien.

4-EVENT verzorgt voor de kinderen een verrassend progamma en gedurende de hele dag zijn er over het hele terrein verschillende muzikale optredens.

O.a. De Alpen Express. Sfeervolle en vrolijke Oostenrijkse en Zwitserse muziek.

Red, White en Blues uit Middelaar, één van de 18 beste coverbands van de Benelux zijn er en verrassen u met actuele hits.

Zangers Rieanney Janssen uit Rijkevoort is er, samen met violiste Monique Lansdorp die muzikale optredens heeft gedaan met Boudewijn de Groot en DoeMaar.

Kortom: De hele zondag Feest. Ossebraadfeest! Altijd een feestelijk feest voor de gehele Ottersumse gemeenschap en ver daar buiten.

Iedereen van harte welkom in het bruisend hart van Ottersum!

Noteert u de datum vast in uw agenda?

Uitgebreide informatie over het Ossebraadfeest.