Maskotters in voorbereiding op 44e Ossebraadfeest!

In het weekend van 1 t/m 3 juni 2012 staat Ottersum weer in het teken van het jaarlijkse Ossebraadfeest. Dit jaar reeds voor de 44e keer georganiseerd door De Maskotters.

Zoals altijd staat het Ossebraadfeest ook dit jaar weer garant voor drie dagen van vermaak voor jong en oud. Dit alles georganiseerd in en om de feesttent op het Raadhuisplein in Ottersum. Met onder andere zang, muziek, sport en spel is er tijdens deze drie dagen echt voor elk wat wils.

Vrijdag 1 juni

Op vrijdagavond vindt traditioneel de opening plaats van het Ossebraadweekend. De laatste jaren gebeurt dat in samenwerking met zangvereniging St. Caecilia uit Ottersum. Ook dit jaar zullen zij samen met diverse andere artiesten weer voor een gevarieerd programma zorgen.

Zoals altijd is de toegang op de vrijdagavond voor iedereen gratis.

Zaterdag 2 juni

Vanaf 14.00 uur is het op de zaterdag de beurt aan de kids. Met het jaarlijkse straattekenen en kindertheater. Wie in Ottersum is er niet groot mee geworden?

Ook niet meer weg te denken van de Ottersumse Ossebraadfeesten is de Osseloop. Dit is een stratenloop over verschillende afstanden.

De Osseloop begint om 18.40 uur met de zogenaamde Mokskesloop voor de allerkleinsten. Verder staan ook nog de 1km, de 5km en tot slot de 10km op het programma.

Na dit sportieve geweld wordt het feest in de tent. Want dan zal de band 'Noah' ervoor zorgen dat Ottersum op haar grondvesten zal schudden.

Zondag 3 juni

Afgelopen jaar hebben De Maskotters een nieuwe weg ingeslagen op de Ossebraadzondag. Naast een aantal vertrouwde elementen was er ook ruimte voor nieuwe onderdelen, zoals kunst in de kerk en een extra podium.

Gezien het grote succes van deze formule is het logisch dat De Maskotters dit jaar verdergaan op de ingeslagen weg. Alleen moet alles dit jaar nog grootser en spectaculairder worden.

Op de eerste plaats is er natuurlijk weer het kunstzinnige gedeelte met kunst in de kerk en overige karakteristieke locaties in de kern van Ottersum. Verder zal er een uitgebreid culinair gedeelte zijn, waar verschillende culinair specialisten uit de regio zich zullen presenteren. Ook is er weer ruimte voor sport- en spel in de vorm van de Beach-sixcamp en ook de diverse modeshows zullen niet ontbreken.

Tevens is er ook een uitgebreide fair waar vanalles te zien en te koop is. Verschillende ambachten zijn te bewonderen. Ook is er bijvoorbeeld verkoop van brocante en curiosa en de opbrengst hiervan gaat naar de Alzheimerstichting. Verder worden er (tweedehands) boeken verkocht en ook daarvan gaat de opbrengst naar een goed doel, te weten naar Sport- en Speelstraat De Brink.

Ook zal er veel muziek te horen zijn. Op de podiumwagen staan diverse artiesten, maar ook op andere locaties zal muziek te horen zijn. En natuurlijk zal er tot slot een geweldig optreden in de tent zijn van Wir Sind Spitze! die gegarandeerd voor een geweldig slotakkoord van de Ossebraadfeesten zullen zorgen.

Aanvangstijden

Vrijdagavond: aanvang 20.00 uur

Kindermiddag (zaterdag): aanvang 14.00 uur
Osseloop (zaterdag): aanvang 18.40 uur
Feestavond (zaterdag): aanvang 21.00 uur

Rommelmarkt (zondag): aanvang 9.00 uur
Ossebraadfair (zondag): aanvang vanaf 11.00 uur (hier kun je ook de Os aan het spit en het Karrespel bijvoegen)
Beach Sixcamp (zondag): aanvang 11.00 uur
Wir Sind Spitze! (zondag): aanvang 15.00 uur

Uitgebreide informatie over de zondag van het Ossebraadfeest.