Nieuwe opzet Ossebraadfair pakt goed uit!

De Maskotters kijken met een goed gevoel terug op het afgelopen Ossebraadweekend. Het feest begon op vrijdagavond met het 'open podium'. Dit werd ook dit jaar, zoals de laatste jaren gebruikelijk georganiseerd door Zangvereniging St. Caecilia. Belangrijk verschil echter met voorgaande jaren was dat deze zangvereniging dit jaar hun 70-jarig jubileum viert en de avond stond dan ook voor een belangrijk deel in het teken van de ÔseventiesÕ. Naast een optreden van St. Caecilia zelf waren er nog vele andere optredens te bewonderen en alle aanwezigen zullen hebben genoten van de schitterende klanken van de 'seventies'. Er werd hier en daar zelfs een voorzichtig dansje gewaagd.

De zaterdag van het Ossebraadfeest bestaat al jaren uit drie onderdelen: de middag voor de jeugd met straattekenen en jeugdtheater, de avond voor de sportievelingen met de diverse afstanden van de Osseloop en de late avond/nacht voor de feestbeesten met een spetterende feestavond in de tent. Dit jaar vormde hierop geen uitzondering.

Op de zondag daarentegen was door De Maskotters voor een iets andere opzet gekozen dan voorgaande jaren. De Beach Sixcamp verhuisde van de Lambertusstraat naar het St. Jozefplein en de kinderrommelmarkt legde de omgekeerde route af. Verder werd op en rond het genoemde St. Jozefplein een gezellig terras gecre'erd, waar het in combinatie met de evenementen op het nabij gelegen extra podium goed toeven was. Op dit podium werden gedurende de gehele dag modeshows afgewisseld met muziek en een roofvogelshow. Er was voor het massaal aanwezige publiek dan ook genoeg te zien.

De Ossefair werd dit jaar uitgebreid met iets meer cultuur en culinair (waarbij middels een proeverij-kaartje naar hartelust geproefd kon worden) en bovendien veel kunst. Deze kunst was te bewonderen op een aantal speciale locaties, te weten: de kerk, Logement De Reiziger en het atelier van Geert Vullings.

Het slotstuk van de zondag vond natuurlijk traditiegetrouw plaats in de feesttent waar Wir Sind Spitze! de boel op zijn kop zette en er een gigantisch feest van maakte.

Mede doordat de weergoden ook nog eens goed meewerkten en er een stralende zondagmiddag van maakten, kijken De Maskotters met grote tevredenheid terug op deze nieuwe aanpak op de zondagmiddag. De Maskotters willen bij deze dan ook iedereen bedanken voor hun medewerking, steun, hulp of aanwezigheid gedurende het Ossebraadfeest!

Ossebraad 2011 Ossebaard 2011 Ossebraad 2011 Ossebaard 2011 Ossebraad 2011 Ossebaard 2011

Uitslag Ossebraadloterij 2011

Eerste prijs:€ 150,-lotnummer 2337
Tweede prijs:€ 75,-lotnummer 1469
Derde prijs€ 50,-lotnummer 2440
Vierde prijs€ 50,-lotnummer 1978
Vijfde prijs€ 25,-lotnummer 1958
Zesde prijs€ 25,-lotnummer 2002

Prijzen kunnen op vertoon van het winnende lot worden afgehaald bij Tonnie Geurts op St. Janstraat 42 te Ottersum.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

Programma Ossebraadfeest 2011

In het weekend van 27 t/m 29 mei 2011 staat Ottersum weer in het teken van het jaarlijkse Ossebraadfeest. Dit jaar reeds voor de 43e keer georganiseerd door De Maskotters.

Zoals altijd staat het Ossebraadfeest ook dit jaar weer garant voor drie dagen van vermaak voor jong en oud. Dit alles georganiseerd in en om de feesttent op het Raadhuisplein in Ottersum. Met onder andere zang, muziek, sport en spel is er tijdens deze drie dagen echt voor elk wat wils.

Het zangkoor in actie


Vrijdag 27 mei:

Vanaf 20.00 uur vindt op de vrijdag zoals de laatste jaren gebruikelijk de aftrap plaats van het Ossebraadfeest.

Dit gebeurt in de vorm van een 'open podium', georganiseerd door zangvereniging St. Caecilia.

Zoals altijd is de toegang op de vrijdagavond voor iedereen gratis.

Straattekenen tijdens de Ossebraadfeesten

Zaterdag 28 mei:

Vanaf 14.00 uur is het op de zaterdag de beurt aan de kids. Met het traditionele straattekenen en kindertheater. Wie in Ottersum is er niet mee opgegroeid?

Ook niet meer weg te denken van de Ottersumse Ossebraadfeesten is de Osseloop. Een stratenloop over diverse afstanden.

De Osseloop begint om 18.40 uur met de zogenaamde Mokskesloop voor de allerkleinsten. Verder staan ook nog de 1km, de 5km en tot slot de 10km op het programma.

Na dit sportieve geweld wordt het feest in de tent. Want evenals vorig jaar is de band Manilla weer aanwezig om er een grandioos feest van te maken. Dit alles zal plaatsvinden vanaf 21.00 uur.

Ex-prins Luc bij het spit


Zondag 29 mei:

De zondag van het Ossebraadfeest biedt dit jaar naast een aantal vertrouwde zaken toch ook een behoorlijk aantal nieuwe elementen. Vertrouwd zijn bijvoorbeeld de os aan het spit, de rommelmarkt, de fair en inmiddels toch ook wel de Beach Six Camp.

Nieuw is bijvoorbeeld een aantal kunstenaars dat exposeert op markante plekken in Ottersum, zoals De Reiziger, de kerk en het atelier van Geert Vullings. Kijk hier voor de kunstenaars die exposeren.

Daarnaast zullen in samenwerking met Sport- en Speelstraat de Brink voor de jeugd de Ossestraatspelen worden georganiseerd. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op de website van De Brink.