Skip to main content

Ossebraadfeest 2018: ook heel leuk voor jeugd en kinderen

 

Tijdens het komende Ossebraadfeest wordt er weer heel veel georganiseerd. En niet alleen voor volwassenen, maar ook voor de jeugd en jongere kinderen is er nogal wat te beleven.

Zaterdag 2 juni

In tegenstelling tot voorgaande jaren is er dit jaar GEEN kindermiddag op zaterdag, de activiteiten van deze middag zijn verplaatst naar de zondag. Daarover zometeen meer.

Wel is er op zaterdag natuurlijk nog de Osseloop, met daarbij voor de allerkleinsten natuurlijk de MΓΆkskesloop over zo’n 300 meter (start om 18.30 uur). Lees hier meer over de Osseloop.

Nieuw is de Ostafette.Β Dit is een ludieke estafetteΒ voor de jeugd vanaf groep 8 tot en met 16 jaar. Geef je op als team van vier personen. EΓ©n iemand is de teamcaptain. Hij/zij ontvangt vooraf alle informatie. Het is leuk als je kunt laten zien dat je als team bij elkaar hoort. Bijvoorbeeld door dezelfde kleding, maar ook allemaal een groen lintje, dezelfde pet of bijvoorbeeld een haardband.
Bij de Ostafette wordt in tweetallen steeds 250 meter gerend. Tijdens het rennen moeten opdrachten worden uitgevoerd. Het winnende team wint een leuke prijs! De Ostafette begint om 17.30 uur.
Let op: opgeven voor de Ostafette moet vΓ³Γ³r 24 mei. Dit kun je doen door het opgaveformulier te downloaden en te mailen naar ostafette@gmail.com of in de brievenbus te doen op Bredeweg 18 in Ottersum.

Deelname aan de Ostafette kost 3 euro per persoon inclusief entree voor de jeugddisco (drinken en chips inbegrepen) die aansluitend begint.

Deze jeugddisco vindt plaats in een aparte feesttent en begint aansluitend aan de Ostafette en duurt tot 21.00 uur. De muziek wordt verzorgd door Dj Stefan. Doe je niet mee aan de Ostafette, maar wil je wel naar de jeugddisco, dan betaal je ook 3 euro (inclusief drinken en chips).

Zondag 3 juni

Dit jaar GEEN rommelmarkt, maar wel een uitgebreid kinderplein met talloze activiteiten voor kinderen. Er is ondermeer een poppenkast, een kinderboerderij en kids-culinair. Ook kunnen kinderen duiken in een gigantisch aquarium, een eigen schilderij maken of tekenen op straat.

Voor de wat oudere jeugd is zijn er de Beierse Spelen. Daarover kun je hier meer lezen.