Skip to main content

Ossebraadfeest 2017: En dat was 49!

Tijdens het weekend van 9 juni, heeft Ottersum weer kunnen genieten van het traditionele Ossebraadfeest, dat dit keer voor de 49e keer werd georganiseerd. Jong en oud genoten drie dagen lang van hetgeen er te zien, te doen, te horen en te proeven was. Een korte terugblik:

Vrijdagavond 9 juni: Friday Night Fever

Het was dit jaar alweer de vierde keer dat op vrijdagavond β€˜Friday Night Fever’ was. Een gezellige dans- en kletsavond, waar oude bekenden elkaar weer tegen kwamen en waar iedereen onder het genot van een drankje lekker kon bijkletsen en de vloer op kon om een dansje te wagen.

Dit jaar werd de muzikale omlijsting van de avond verzorgd door de band β€˜Uniek’ en zij zorgden met hun repertoire voor de ideale sfeer in de tent.

Zaterdagmiddag 10 juni: kindermiddag

Op zaterdagmiddag bood de St. Janstraat vΓ³Γ³r de feesttent weer de vertrouwde aanblik van geschilderde vakken met veel Ottersumse kinderen die in daarin met stoepkrijt een prachtige tekening aan het maken waren. Het straattekenen is namelijk al vele jaren een vaste traditie tijdens de kindermiddag op het Ossebraadfeest.

Aansluitend vond ook dit jaar weer het poppentheater in de tent plaats, waar de vele kinderen en (groot)ouders ademloos naar zaten te kijken.

Sluitstuk van de kindermiddag was de prijsuitreiking van het straattekenen die natuurlijk voor een aantal heel blije gezichten zorgde en het uitdelen van ijsjes dat nog veel meer blije gezichten opleverde.

Zaterdagavond 10 juni: Osseloop

Aan het begin van de avond volgde ook alweer een vertrouwd gezicht. Toen was het namelijk tijd voor de Osseloop. Ondanks de warme omstandigheden waren er toch veel deelnemers die de moeite namen om één van de afstanden te lopen door de straten van Ottersum.

Zaterdagavond/zaterdagnacht 10 juni: Feestavond met Mmoozz

Ook de zaterdagavond kende een vertrouwde aanblik met de geweldige band Mmoozz die zorgde voor een heerlijk sfeertje in de feesttent. De zogenaamde β€˜vroege vogel actie’ zorgde ervoor dat mensen die vΓ³Γ³r 21.30uur in de tent waren een korting op de entree kregen.

Zondag 11 juni: Ossebraadzondag

Tijdens Ossebraadzondag was er weer heel veel te beleven in het centrum van Ottersum. Er was vanalles georganiseerd en vanaf de rommelmarkt in de vroege uurtjes tot aan het feest in de tent in de (enigszins) late uurtjes verliep alles in een laten we zeggen tropisch Beiers sfeertje.

Er waren optredens van ondermeer het jeugdorkest van St. Caecilia, die Berger Musikanten en Woenderbaar.

Er waren de Beierse Spelen en het Beiers ontbijt. Er was kunst in de Kerk. Er was het culinaire plein, er was een fair met een groot aquarium waar kinderen onder begeleiding konden duiken en er was een kinderboerderij.

En ook was er een prachtige modeshow met allemaal Ottersumse mannequins. Uiteraard was er ook nog de os aan het spit en nog veel, veel meer. Er was dus weer veel te beleven tijdens Ossebraadzondag, maar als u er geweest bent, weet u dat natuurlijk al lang. Mocht u er dit jaar niet bij geweest zijn? Wellicht is het toch de moeite waard om volgend jaar eens te komen kijken op 1, 2 en 3 juni en het 50e Ossebraadfeest met ons mee te vieren.

Maandag 12 juni: Day After

En daar sta je dan ’s maandags na dit feestweekend met een bezem in de hand de laatste restjes op te ruimen. Nog nagenietend van een heerlijk weekend. Met vele vriendelijke, blije, behulpzame, lieve en genietende mensen. Iedereen bedankt en op naar de 50e!

De Maskotters