Skip to main content

Dit is het carnavalsprogramma 2020!

De komende carnavalsperiode staan er weer diverse carnavalsactiviteiten van De Maskotters gepland. Hieronder een korte opsomming van wat er allemaal op het programma staat.

Maandag 17 februari zijn we te gast bij de Bonte Avond van Basisschool De Brink.Β We kijken naar de optredens en zijn al benieuwd wie de prins of prinses van de school gaat worden. En uiteraard hossen we aan het einde gezellig mee.Β 

Woensdag 19 februari zijn we aanwezig bij de KBO middag. Naast de praatjes die we maken met de bezoekers trekken we rond in de polonaise en maken we er samen een gezellige middag van.Β 

Vrijdag 21 februari gaan we samen met Prins Thijs I naar de Sleuteloverdracht. Vanaf 21.00 uur zijn alle wagen- maar ook niet wagenbouwers welkom op het Bouwersbal bij De Pub.Β  De wagens zullen op dat moment voor het grootste deel klaar zijn en de Carnaval kan gaan beginnen!

Zaterdag 22 februari staat de Mè.rtzitting op het programma. Meer info op www.mertzittinggennep.nl het belooft weer een prachtige middag te worden, met een mooi programma op de twee podia. Zorg dat je er bij bent. 

Zondag 23 februari rijden we eerst mee in de optocht van Gennep. Daarna snel terug naar Ottersum om daar een gezellig feestje te bouwen. Deze avond heeft het thema β€˜bloas het dak d’r af!’ Het dak bij β€˜t Swaantje Ottersum gaat er af met drie kapellen die elk hun eigen stijl hebben, maar feestmuziek is het zeker. Natuurlijk vieren we dit feestje samen met Prins Thijs I en jeugdprins Koen I van De Niersotters. De zaal gaat 18.00 uur open en om 18.30 uur zal de kapel β€˜Kleefse TΓΆn’ de avond openen. Zorg dat je er bij bent. De Maskotters hofkapel en de β€˜Uit je dak kapel’ laten later op de avond ook hun klanken horen. DJ Joost zorgt voor de verdere invulling van deze Carnavalsavond. Een feest dat wordt het zeker! Alle kinderen krijgen van onze prins nog een lekkere versnapering.

Maandag 24 februari start onze grote optocht om 13.30 uur. Er rijden weer een groot aantal prachtige wagens mee. Dus doe je niet mee, kom dan zeker kijken. De route is als volgt: Lambertusstraat, St. Janstraat, Koninginnestraat, Bredeweg, Steffenberg, Goorseweg.Β Aansluitend is er een druk en gezellig Carnavalsbal bij De Pub en β€˜t Swaantje. Hier vinden ook de prijsuitreikingen van de optocht plaats.Β  Bij De Pub voor de kinderen en bij β€˜t Swaantje voor de jeugdgroepen en volwassenen. Tot dan!Β Opgeven voor de optocht kan bij Bert Janssen diervoeders in Ottersum.

Dinsdag 25 februari vindt de Boerenbruiloft plaats. Vanaf 15.15 uur is iedereen welkom bij De Pub. Daarna zullen we gezamenlijk naar het Raadhuisplein gaan. Daar worden Dolinda Haasen en Emiel van Loon in de onecht met elkaar verbonden. Ze worden bijgestaan door de getuigen Michel Buitendijk, Celine van Lokven, Chris Smits en Mirjam Schouten. Terug bij De Pub vindt de receptie plaats.Β De leus van het boerengezelschap is: we stappen samen in het schuitje, feest met ons mee en trek iets aan met een ruitje.Β Er is een mogelijkheid om (voor €7,50) aan te schuiven bij het stamppotten buffet. Β 

Vanaf 19.30 uur vindt de Carnavalsafsluiting plaats. Met een optreden van Marjolein Heijltjes. Tot 0.00 uur gaan we er samen nog één keer tegenaan en sluiten dan de Carnaval van 2020 samen af. 

Alaaf!