Skip to main content

Dit is het carnavalsprogramma 2019!

 

Zaterdag 16 februari – Prinsenbal
Al weken worden er namen genoemd. Wie zal toch de 61e prins van De Maskotters worden? Op zaterdagavond 16 februari wordt deze vraag beantwoord, want dan komt de nieuwe Prins bij β€˜t Swaantje uit het welbekende bierglas.
Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Kom mooi verkleed als groep, enkeling of paar en geef je vΓ³Γ³r 22.00uur op bij de jury. Er zijn weer mooie prijzen te winnen voor de mooiste en origineelst verklede groepen, enkelingen en paren. De muziek wordt verzorgd door Remixx die wel weten hoe ze in Ottersum een feestje moeten maken! Een avond waar je zeker bij moet zijn!
Vanaf 20.30 uur is de zaal geopend. De entree bedraagt 7,50 euro.

Zaterdag 23 februari – Prinsenreceptie
Op z
aterdag 23 februari om 20.11uur begint de receptie van de nieuwe Prins van De Maskotters. Iedereen die de Prins wil komen feliciteren is van harte welkom bij De Pub. Na alle plichtplegingen en het officiΓ«le gedeelte zullen de dj’s Hans & Hans nog zorgen voor een knallend carnavalsfeest! Tot dan!

Vrijdag 1 februari – Bouwersbal
Vrijdags voor carnaval zijn β€˜s avonds de meeste wagenbouwers wel klaar met bouwen. Dus… tijd om de carnaval alvast te beginnen. Kom gewoon in je bouwkleren binnen. Van kleding waar de verfspetters en lijm nog op zitten, daar kijkt niemand van op. Maar kom je in β€˜schone’ kleren, dat kan ook! Je bent van harte welkom. Natuurlijk zal de Prins niet ontbreken en een rondje geven aan alle bouwers en niet bouwers die deze avond aanwezig zijn. Want ook als je niet hebt gebouwd en alvast wil beginnen met de carnaval ben je natuurlijk van harte welkom vanaf 21.00 uur bij De Pub.

Zaterdag 2 maart – MΓ¨.rtzitting
Velen zullen de Mè.rtzitting wel kennen. Maar dit jaar wordt gestart met de Mè.rtzitting XL met maar liefst twee podia! Het plein is geopend vanaf 12.00 uur. Om 14.00uur gaat het programma van start. Kom mooi verkleed dan maken we er samen weer een grandioos feest van! Kijk voor meer info op www.mertzittinggennep.nl

Zondag 3 maart – Blaos β€˜t dak d’r af
Na de optocht in Gennep keren we weer terug naar Ottersum om daar door te feesten bij β€˜t Swaantje. Vanaf 18.00 uur is de zaal open. Deze avond zullen er naast de DJ ook nog 2 kapellen het β€˜dak d’r af blaozen’. Een mooi feest waar de Maskotters en de Niersotters zeker niet ontbreken.

Maandag 4 maart – Grootse optocht en optochtbal
Maandag met de carnaval dan moet je zeker in Ottersum zijn! Om 13.30 uur start de grootse optocht door de straten van Ottersum. Voorop de kinderoptocht en daar achteraan de grote wagens en loopgroepen. Een prachtige optocht waarbij het leuk is om er aan mee te doen, maar zeer zeker ook de moeite waard is om te komen kijken!
Aansluitend aan de optocht is er een onvergetelijk feest bij zowel De Pub als bij β€˜t Swaantje.Β Ook zal daar de prijsuitreiking van de optocht zijn.
Opgeven voor de optocht kan tot 28 februari bij Bert Janssen diervoeders in Ottersum.

Dinsdag 5 maart – Boerenbruiloft
Vanaf 15.15uur op dinsdag 5 maart is iedereen van harte welkom bij De Pub om de bruiloft van ons boerengezelschap mee te beleven. Rond 15.45uur zullen zij op het Raadhuisplein in de onecht met elkaar verbonden worden. Het boerengezelschap van dit jaar bestaat uit Susan Onderwater, Toon Hopman, Laura Onderwater, Bart Maas, Rianne Voesten en Jeroen Hopman. Welke twee van dit gezelschap met elkaar gaan trouwen wordt op dinsdag 5 maart bekend gemaakt. Na de ceremonie kan het feest losbarsten bij De Pub. Aan het begin van de avond kan er tegen betaling gegeten worden van het stamppottenbuffet.

Dinsdag 5 maart – Carnavalsafsluiting
Het einde van de carnaval komt aan het begin van de avond echt in zicht. Vanaf 19.30 uur barst nog één keer het feest los, voor de laatste uren van de carnaval 2019. Kom naar Ottersum om dit mee te vieren!
De DJ’s Hans & Hans zorgen ook nu weer voor een geweldig feest. En alsof dat nog niet genoeg is komen ook de Party Kryner nog een feestje bouwen in Ottersum. Om 0.00uur sluit de prins de carnaval 2019 echt af in het cafΓ©.