Maskotters kijken terug op zeer geslaagde carnaval 2011

Carnaval 2011 zit er weer op. En in het Maskottersrijk is onder leiding van Prins Frank I weer uitbundig carnaval gevierd. Prins Frank ging overal voorop in de 'strijd'.

Met nieuwe Vorst Theo Coopmans als opvolger van Tonnie Geurts en ook twee nieuwe dansmarietjes Dide Seuren en Lisanne den Hartog als opvolgsters van Suzan Smits en Santhi Goossens stond de carnaval toch wel een beetje in het teken van vernieuwing.

Dat bleek met name ook bij de boerenbruiloft en het aansluitende feest ter afsluiting van carnaval 2011 op carnavalsdinsdag, waar een aantal nieuwigheden werd uitgeprobeerd. Zo was er voor het eerst een boergondisch buffet en was er een speciaal optreden van Willy Kirmes.

Ook was er busvervoer geregeld voor de jeugd die naar de Kroegentocht in Cuijk wilde, maar toch op tijd terug wilde zijn voor het feest.

Over het algemeen kijken De Maskotters terug op een geslaagde Carnaval, waarbij een druk bezocht Prinsenbal en de zeer lange optocht, samen met de zeer gezellige Mertzitting tot de hoogtepunten behoorden.

Ook de Lauwerkrans die De Maskotters op de Receptie van Prins Frank aan de zeer verraste oud Vorst Tonnie Geurts overhandigden was een hoogtepunt.

Prins Frank D'n Urste

Dankwoord Prins Frank I

Maskotters en Maskotterinnekes,

Langs deze weg wil ik iedereen maar dan ook iedereen bedanken die deze carnaval voor mij, Daphne, Dani en Lindy tot een onvergetelijke gebeurtenis heeft gemaakt. Een grote wens is hiermee in vervulling gegaan.

Vanaf het moment van uitkomen zit je in de sneltrein die prins zijn heet en waarin je vele mooie momenten meemaakt maar ook helaas mindere momenten.

Het verlies van Lambert Maas zet je dan weer met beide benen op de grond. Ik wil langs deze weg nogmaals de familie sterkte wensen.

Verder vond ik de ziekenbezoeken zeer waardevol en dankbaar. Ikwil alle mensen waar we zijn geweest bedanken voor het warme ontvangst en wens hun sterkte en beterschap!

Ootersóm bedankt, het was SUPER we hebben er 2000% van genoten!

Alaaf, Prins Frank I

Prins Frank D'n Urste 1 Prins Frank D'n Urste 1
Lauwerkrans Tonnie Geurts

Lauwerkrans voor ex-vorst Tonnie Geurts

Carnavalsvereniging De Maskotters heeft de Lauwerkrans uitgereikt aan oud-vorst Tonnie Geurts. Hij ontving de onderscheiding voor de grote verdiensten voor het carnaval in Ottersum.

Tonnie Geurts, die in 1991 als jubileumprins van De Maskotters (33-jarig bestaan) werd uitverkozen volgde in 1994 vorst Koos ten Haaf op. Op geheel eigen wijze was hij gedurende zeventien jaar de spreekbuis namens De Maskotters. Tijdens prinsenrecepties voor bevriende carnavalsverenigingen, eigen festiviteiten hield hij gevatte speeches. Ook is de ex-vorst al jaren penningmeester bij de Maskotters en is hij bestuurslid van de stichting De Mèrtzitting. In deze stichting werken carnavalsverenigingen De Maskotters en 't Bombakkes samen en slagen er al tien jaar in de Mèrtzitting op carnavalszaterdag tot een groot succes te maken.

De Lauwerkrans is een onderscheiding die carnavalsvereniging De Maskotters uitreikt aan Ottersummers met grote verdiensten binnen de gemeenschap in het dorp. Mensen die zich belangeloos inzetten voor een initiatief, een vereniging of organisatie ontvangen de tegenwoordig door keramisch activist Pieter Arts vervaardigde onderscheiding.

Tonnie Geurts Tonnie Geurts